top of page
 • Wat kan je ontdekken met ons huidanalyse toestel?
  Uit deze foto’s kunnen 10 verschillende mogelijke huidproblemen worden geanalyseerd. Zo is het mogelijk om een meting en beoordeling te maken van: Fijne en grove poriën Algemene vlekken en plekjes Fijne lijntjes en rimpels Huidtextuur verbetering UV Porfyrine meting (bacteriën) UV Pigmentatie meting UV Vochtmeting Gevoelige gebieden in het gelaat Hyperpigmentatie meting Zonneschade meting
 • Wat is een Cosmelan behandeling?
  Cosmelan is een pigmentbehandeling die bestaat uit een Cosmelan masker + Cosmelan producten voor thuis (,...). Het is een kuur om pigmentvlekken te verminderen en het ontstaan daarvan onder controle te krijgen. We brengen we het Cosmelan 1 masker aan in onze Skinclinic. Met het masker op ga je naar huis om het in te laten werken (8 tot 12 uur). Daarna verwijder je het masker zelf. Hierna ga je de huid geruime tijd thuis nabehandelen met de Cosmelan 2 pigment creme en aanvullende producten.
 • Voor wie is de Cosmelan behandeling geschikt?
  Iedereen die last heeft van pigmentvlekken, melasma (zwangerschapsmasker), acne littekens (bruine vlekjes die ontstaan zijn na acne).
 • Waaruit bestaat de Cosmelan behandeling?
  Het is een complete behandeling inclusief behandelproducten voor thuis om de behandeling te ondersteunen. Zonder deze thuis producten zal niet het gewenste resultaat bereikt worden en zullen wij deze behandeling niet uitvoeren. huidanalyse + voorbereiding MESOPEEL (hydratatie) HOME PACK met alle bijhorende producten t.w.v. € 450 48u vóór COSMELAN doen we MESOPEEL MELANOSTOP effectieve COSMELAN (je gaat mét het masker naar huis, dus hou deze dag zeker vrij) Nabehandeling 1 (5-7 dagen na COSMELAN) - klassieke kalmerende gelaatsverzorging Nabehandeling 2 (1 maand na COSMELAN) - extra depigmenterende verzorging
 • Wat doet een chemische peeling?
  Mesoestetic® presenteert een hoogontwikkeld gamma professionele peelings. Dankzij verschillende hydrozuren – melkzuur, amandelzuur, salicylzuur en glycolzuur – hebben zij een exfoliërende actie op de huid. De peeling behandeling is een eenvoudige en doeltreffende techniek. Hij veroorzaakt een gecontroleerde vernieuwing van de opperhuid alsook van de diepere huidlaag. Hierdoor ontstaat een verdikking van de huid, een regeneratie van de collageen- en elastinevezels, een melanineregulatie en een vasculaire stimulatie. Met andere woorden: door deze behandeling verbetert u niet alleen het uitzicht van de huid maar wordt ook de huidvernieuwing- en verjonging gestimuleerd.
 • Doet een chemische peeling pijn?
  Afhankelijk van hoe gevoelig jouw huid is, kan de huid na een chemische peeling de volgende symptomen vertonen: tintelingen, branderig gevoel, jeuk, droogheid, roodheid of trekkerig aanvoelen. Binnen een week na de peeling kan je huid licht vervellen.
 • Waarvoor is een chemische peeling geschikt?
  acnehuiden en onzuiverheden grove poriën huidverslapping fijne en diepe rimpels pigmentatiestoornissen couperose, rosacea littekens huidvlekken en alle huidimperfecties in het algemeen
 • Wat doet onze Genesis (Behandeling met radiofrequentie)?
  Radiofrequentie veroorzaakt een samentrekking van de collageenvezels en creëert zo een instant gelijkmakend effect op de huid. RF activeert de fibroblasten waardoor de productie van o.a. collageen en elastine gestimuleerd wordt. Genesis is een medisch-cosmetisch apparaat dat gebruik maakt van SmartDrivity™ -technologie. Dit is een intelligente combinatie van 4 technologieën om op een effectieve en pijnloze manier spectaculaire, langdurige resultaten te verkrijgen. (Dit is een super aangename behandeling met warmte)
 • Voor welke zone is de Genesis geschikt?
  Deze behandeling is voor zowel lichaam als gelaat.
 • Voor welke huidproblemen is de Genesis geschikt?
  Vermindert zichtbaar: Fijne lijntjes Rimpels Huidverslapping Couperose Wallen Dubbele kin Cellulitis Striemen Plaatselijk vet
 • Wat is een Lashlift?
  Wimperlifting is een behandeling van de eigen wimpers, een soort van permanent maar dan op je wimpers. Met de Lash Lift techniek worden de wimpers omhoog gelift, om een sprekende blik te krijgen. Lash Lifting is toepasbaar op alle wimpersoorten, zowel korte als lange wimpers.
 • Hoelang blijft een Lashlift?
  Ongeveer 6 a 7 weken.
 • Wat is Threading?
  Draadepilatie is een ontharingsmethode afkomstig uit Iran, India en Centraal-Azië. Draadepilatie wordt vooral cosmetisch toegepast en dan vooral voor het verwijderen en vormgeven van wenkbrauwen. Kan ook gebruikt worden voor het verwijderen van donshaartjes in het gelaat.
 • Wat zijn Henna brows?
  Henna brows is een vorm van wenkbrauwen verven die wordt gebruikt om de huid onder de wenkbrauw te verdonkeren. Henna is een natuurlijke kleurstof gemaakt van een plant bekend als hina of de henna boom.
 • Hoelang blijven Henna brows?
  Het varieert per persoon hoe lang de Henna verf blijft zitten, dit is ook afhankelijk van het reinigen. Maar het kan tot 14 dagen op de huid blijven en tot 6 weken op de wenkbrauwhaartjes. De verf is volkomen veilig en beschikbaar in diverse tinten.
 • Wat doet onze Genesis (Behandeling met radiofrequentie)?
  Radiofrequentie veroorzaakt een samentrekking van de collageenvezels en creëert zo een instant gelijkmakend effect op de huid. RF activeert de fibroblasten waardoor de productie van o.a. collageen en elastine gestimuleerd wordt. Genesis is een medisch-cosmetisch apparaat dat gebruik maakt van SmartDrivity™ -technologie. Dit is een intelligente combinatie van 4 technologieën om op een effectieve en pijnloze manier spectaculaire, langdurige resultaten te verkrijgen. (Dit is een super aangename behandeling met warmte)
 • Wat kan je behandelen met onze Genesis?
  Striemen Plaatselijk vet Cellulitis Littekens
 • Wat is een Bodyshock behandeling?
  Een behandeling voor bodycontour en cellulite met gegarandeerde resultaten. ​ Bodyshock vermindert het vetweefsel en de sinaasappelhuid, de vetophopingen worden verminderd en de microcirculatie wordt bevorderd. ​ Het is een cabineverzorging met bijpassende thuisverzorging voor 6 specifieke zones. ​ Benen/Billen Buik Taille Decolleté/Borsten Armen Kin
 • Hoe werkt laserontharing?
  De gekoelde kop van het laserapparaat wordt geplaatst op de huid. De energie die daarbij vrijkomt wordt door het pigment dat zich onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij waardoor de haarfollikel wordt vernietigd, geen voedingsstoffen meer krijgt en het haar na ca. 2 weken voorgoed verdwenen is.
 • Is laserontharing veilig?
  JA! Door het maar zo kort afgeven van warmte en het gebruik van de uiterst gekoelde kop (tot -4°) zal de huid in de omgeving van het haartje goed beschermd blijven. Het laserlicht heeft een golflengte van 810 nm welke de ideale golflengte is om door het pigment van het haar opgenomen te worden, zonder dat de bloedvaten en lymfen in het weefsel geraakt worden.
 • Wat na je behandeling?
  Enkele minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Deze reactie zal ook weer snel verdwijnen door een verzachtende crème. 1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien. Deze mogen tussentijds geschoren worden maar dat hoeft niet want ze vallen vanzelf uit.
 • Hoeveel behandelingen heb je nodig?
  Goed om weten daarbij is dat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Eigenlijk maakt de haargroei verschillende fasen door: Groeifase Overgansfase Rustfase Enkel in de groeifase (ca. 20%) kunnen we de haartjes vernietigen. Daarom heb je dus 6 à 8 beurten nodig. (tussen elke behandeling zit min. 6 weken)
 • Blijven mijn haartjes echt volledig weg?
  JA! Er zijn uitgebreide klinische studies gedaan naar de diodelaser en deze mag als ‘enige’ ontharingslaser van de FDA de term ‘permanente haarreductie’ voeren. De MILESMAN diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid en gebruik CE 0120, DIN EN ISO 9001:2000 cn DIN EN ISO 13485:2003. Aangewezen is wel om elke 1 à 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen omdat je door hormoonschommelingen soms wel terug wat haargroei kan krijgen op bepaalde zones. (Deze beurt is aan de helft van de prijs)
 • Voor wie is de behandeling geschikt?
  Voor vrouwen en mannen, Gelaat, benen, bikinilijn, borst, rug, oksels,... In principe is alles mogelijk. Met uitzondering: Lichte donshaartjes Harde witte/grijze haren Blond haar (zij reageren minder goed op de laser omdat zij geen of bijna geen pigment bevatten.)
 • Wat is het? En wat is de prijs?
  Powderbrow is een nieuwe semi permanente make up techniek. Deze techniek wordt toegepast met een machinale nano-naald. Er zal op een subtiele wijze pigment worden aangebracht waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Hierdoor krijg je een zachte en natuurlijke poedereffect, die jou in de ochtend veel tijd zal besparen! De powderbrowtechniek is geschikt voor alle huidtypes. Prijs is €350 (incl. eerste bijwerking na 6-8 weken) Bijwerking: na 8-11 maand:€149 na 12-16 maand: €199 na 17-24 maand: €249
 • Hoe verloopt de behandeling?
  De specialiste bespreekt samen met jou al je wensen en geeft advies, dan begint ze met de browmapping. Hierbij meet ze alles op de hand van verschillende meetinstrumenten om zo de ideale wenkbrauwen te bekomen die bij jouw gezicht passen. Ze epileert de wenkbrauwen indien nodig en tekent de vorm en de kleur in potlood. Vervolgens geeft ze jou de spiegel aan zodat je vooraf de vorm kan zien. Indien je nog opmerkingen hebt, worden deze aangepast tot de kleur en vorm naar wens is. Indien je akkoord gaat, begint ze aan de powderbrows. De behandeling zelf duurt gemiddeld 3uur. We proberen stipt te werken en meestal lukt dat, maar soms kan de behandeling meer tijd vragen dus hou ermee rekening bij je dagplanning dat we zouden kunnen uitlopen.
 • Is een eerste bijwerking nodig?
  Een eerste bijwerking is noodzakelijk (6-8 weken na je 1ste behandeling).Zonder de bijwerking zullen de powderbrows maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling vervaagt tot 70 procent van de powderbrows, na het bijwerken vervaagt 30 procent waardoor je uiteindelijk natuurlijke powderbrows hebt. Als het niet lukt om voor de bijwerkingsafspraak binnen de 6-8 weken te komen, kun je een afspraak boeken voor de periode van 9-12 weken na de eerste behandeling maar dan betaal je een extra van 50 euro omdat de specialiste meer tijd dan gewoonlijk zal nodig hebben voor de behandeling.
 • Hoe verloopt de genezing?
  De wenkbrauwen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid. Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen. Dag 1-4: zeer donker Dag 5-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken) Dag 11-27: géén zichtbare kleur of vorm Dag 28-55: kleur en vorm begint terug te komen Dag 56: kleur en vorm zichtbaar
 • Hoelang gaan de powderbrows mee?
  De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren. Zeer vette huid: tot 6 maanden Vette tot normale huid: 6-14 maanden Droge tot zeer droge huid: 15-24 maanden
 • Waar hou ik rekening mee voor en na de behandeling?
  Voor de behandeling: Geen bloedverdunners innemen Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen Twee weken vooraf niet zonnen of zonnebanken Tot drie dagen na de behandeling: Geen watercontact Niet aanraken Niet sporten Geen make-up of crème op de wenkbrauwen, rondom mag wel Na de behandeling: Twee weken niet zonnen of zonnebanken, na twee weken steeds beschermen met SPF 50 Twee weken de wenkbrauwen niet verven Twee weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren Één week niet zwemmen en geen sauna
 • Kan deze behandeling bij iedereen toegepast worden?
  De powderbrows kunnen niet toegepast worden bij zwangere dames, hepatitiespatiënten, diabetespatiënten, patiënten die hart- en vaatziekten hebben en personen die bloedverdunners innemen. Tussen het gebruik van Roaccutane en het toepassen van de powderbrows zouden er vier weken tussen moeten zitten.
 • Is het mogelijk om powderbrows te laten toepassen als je reeds (semi) permanente make-up hebt?
  Als je reeds (semi) permanente make-up hebt, dien je eerst een foto van je wenkbrauwen door te sturen via whatsapp op het nummer +32 471 74 46 77. Als we de foto hebben ontvangen, zullen we je adviseren over de mogelijkheden.
 • Wat is het? En wat is de prijs?
  Semi permanente make-up of Micropigmentatie is een zachte en natuurlijke vorm van pigmentatie. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de dermis. Prijs bovenaan: €175 (Voorlopig doen we enkel bovenaan met afwachting op de opleiding voor onderaan)
 • Wat is het verschil met permanente make-up? (PMU)
  Onze pigmenten bevatten geen ijzer-oxide, zware metalen of nikkel. Vandaar dat ze niet “permanent” in de huid blijven of veranderen van kleur maar na 3 tot 5 jaar verdwijnen.
 • Hoe verloopt de behandeling? En hoe lang duurt het?
  Een eerste behandeling duurt ongeveer 1 ½ uur (waarvan het pigmenteren zelf maar 30 min beslaat). Eerst wordt alles verdoofd met lokale zalf gedurende 20 min. Een gelaatsanalyse wordt gemaakt, het design dat het best bij u past zal samen met u worden besproken. Wanneer u tevreden bent met het design gaan we over tot het pigmenteren.
 • Mag ik contactlenzen dragen tijdens en na de behandeling?
  Direct na de behandeling draagt u beter uw bril, de dag nadien kan u opnieuw uw lenzen dragen. Tijdens het plaatsen van een eyeliner moeten de contact lenzen wel verwijderd worden.
 • Hoe lang blijft de eyeliner? Wat is de prijs van een bijwerking?
  De kleur blijft 3 tot 5 jaar! Na 24 maanden geldt de volle prijs €175 EYELINER BOVENAAN Bijwerken binnen 14 maanden 99 euro Bijwerken binnen 15-24 maanden 149 euro
 • Is alles steriel / hygiënisch?
  Alles voldoet aan de Europese normen en elke naald is steriel en wegwerp. Tussentijds wordt alles gedesinfecteerd om contaminatie tegen te gaan.
 • Gaan mijn ogen zwellen na de eye-liner behandeling?
  De zwelling is vrij minimaal en deze kan plaatsvinden tot 24h na de behandeling. Thuis mag u steeds Ice-pacs leggen om zwelling tegen te gaan en te reduceren.
 • Hoe verloopt de nabehandeling?
  Teneinde het pigmentatieproces wordt aangeraden een zalf te halen bij de apotheek die u gedurende 4 dagen 3 x per dag mag aanbrengen. Na 3 dagen zal er zich een vliesje of korstje vormen over de pigmentatie plaats (niet aftrekken deze zal vanzelf afvallen). Wanneer korstjes of vliesjes worden afgetrokken resulteert dit in pigment verlies. De eerste 7 dagen vermijdt u aan de behandelplaats : make-up, zeep, water en wrijven in de ogen. Na 1 week kan het lijken dat het pigment sterk verzwakt is, dit is een normaal proces pas na de derde week zal u echt het resultaat zien van de pigmentatie. Het is niet abnormaal dat er maar 30% kleur zichtbaar is! Daarom kom je na 6 weken terug voor je bijwerking.
 • Waar hou ik rekening mee voor en na de behandeling?
  VOOR: Vooraf geen pijnstillers innemen. Geen wimperextensions of mascara gebruiken voor de behandeling. Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen. NA: 24 uur na de behandeling geen watercontact. 24 uur na de behandeling niet aan de ogen komen. 1 week geen oogmake-up. Geen crème insmeren buiten de creme van de apotheek de eerste dagen. Indien de ogen korsten vormen, niet afhalen!. 2 weken lang geen gezichtsbehandelingen toepassen (zoals peelings, chemische behandelingen, microdermabrasie, enz...). 1 week lang niet in de zon komen, geen zonnebank en geen sauna 3 dagen na de behandeling niet sporten.
 • Kan het worden toegepast over PMU als cover up?
  Dit kan wel indien de PMU al bijna niet meer zichtbaar is door vervaging. In dat geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen voor de mogelijkheden te bespreken.
 • Hoe kan ik een afspraak maken?
  Dit kan via de website hier. via email: info@refresh-clinic.be Bellen of berichtje: 0471 74 46 77 of stuur gerust een bericht op facebook/instagram.
 • Met welke betaalwijze kan ik betalen?
  Dit kan met cash, bancontact, mastercasd/visa, mobiel betalen of via payconiq.
 • Kan ik mijn boeking annuleren?
  Een annulatie ontvangen wij graag 48u op voorhand annuleren zodat wij je plaats nog kunnen invullen. Annuleert u minder dan 48u op voorhand rekenen we volgende kosten aan: 50% van uw behandeling, Komt u niet opdagen rekenen we volgende kosten aan: 100% van je behandeling Wilt u kosten vermijden, probeer dan toch aanwezig te zijn op uw gemaakte afspraak. Bedankt voor uw begrip en medewerking.
bottom of page