top of page

Onzuiverheden & Acne

Bijna iedereen krijgt in de puberteit puistjes. De één heeft er meer of langer last van dan de ander. Waarom weten we niet precies. Vaak liggen hormoonsveranderingen en erfelijkheid aan de basis.

 

Door acne kun je onzeker en somber worden. Vaak zit acne in het gezicht en is het heel zichtbaar. Het kan zijn dat je je ervoor schaamt of er ongelukkig van wordt. Gelukkig bestaan er manieren om de puistjes onder controle te houden en eventuele littekens weg te werken!​

Een behandeling op maat is de beste optie als je niet weet wat te doen tegen je onzuiverheden en acne. Op zoek naar iets anders? Lees verder en ontdek al onze behandelingen.

Kan ik er zelf iets tegen doen?

Laat je huid met rust
Laat je huid zoveel mogelijk met rust. Dep je huid na het wassen voorzichtig droog. Overmatig wassen, wrijven en masseren is onverstandig. Dat irriteert de huid en helpt niet.

Niet uitknijpen, niet peuteren
Knijp je puistjes niet uit en krab of peuter er niet aan. Hierdoor kunnen nieuwe puistjes en littekentjes ontstaan.

Zonlicht helpt niet
Zonlicht helpt niet echt tegen acne, maar soms lijkt dat wel zo omdat de acne minder opvalt wanneer de huid wat bruiner is. Ook een hoogtezon of zonnebank helpt niet. Kijk altijd uit dat je niet verbrandt en gebruik een zonnebrandcrème met minimaal factor SPF30+

Hou je huid schoon

Reinig je huid 2 x per dag. 's Nachts terwijl we slapen stapelen talg en dode cellen zich op het huidoppervlak op met kans op verstopte poriën, de ideale omstandigheden voor acne. Daarom is de eerste stap om je huid met neiging tot acne te verzorgen een zachte ochtendreiniging. Overdag komt er vuil, zweet en stof op je huid dus ook 's avonds reinigen is zeer belangrijk!

Een goede routine is key

De juiste producten en ingrdiënten dagelijks aanbrengen op je huid is van zeer groot belang. Je bereikt al 60% van je resultaat door de juiste thuisverzorging. Belangrijke ingrediënten zijn bijvoorbeeld salicylzuur en vitamine A (retinol, retinal). Wij hebben een zeer uitgebreid gamma aan producten om aan jouw noden te voldoen.

Wat kunnen wij doen voor jou?

Door de juiste behandeling toe te passen kunnen we je helpen af te geraken van deze onzuiverheden. Afhankelijk van de graad van acne hebben wij steeds een gepaste behandeling. 

Mild (kleine puistjes, open poriën en zwarte puntjes)

AquaGlo

Mesopeel

Gemiddeld (kleine ontstekingen en witte kopjes + zwarte puntjes)

Mesopeel

SQT Bio Microneedling

Ernstig (diepe ontstekingen en ernstige uitbraken)

Mesopeel 

SQT Bio Microneedling

Medische LED-therapie

Littekens en oneffen huid

SQT Bio Microneedling

Genesis + nutrition

bottom of page