top of page

Huidveroudering

Huidveroudering is een normaal verschijnsel en is onvermijdelijk bij alle mensen. Huidveroudering begint eigenlijk al vanaf de twintigste jaar maar wordt pas echt zichtbaar tussen de 35ste en 40ste jaar. De snelheid en de mate waarmee de huid veroudert wordt deels door erfelijke en deels door uitwendige factoren bepaald. Ook de leefstijl van de persoon speelt bij huidveroudering een belangrijke rol. In het algemeen maken vrouwen zich eerder en vaker zorgen over de tekenen van huidveroudering dan mannen. 

Glimlachend in de spiegel

Oorzaken van huidveroudering

Wanneer men ouder wordt, neemt de productie van collageen en elastine af. Hierdoor wordt de huid slapper en kunnen onder andere rimpels ontstaan. Ook neemt de hoeveelheid vocht af waardoor de huid droger wordt. Als men ouder wordt, zal de stofwisseling afnemen. Een ander woord voor stofwisseling is metabolisme. Doordat de stofwisseling minder goed werkt, worden afvalstoffen minder snel afgevoerd. Wanneer afvalstoffen minder snel worden afgevoerd, zal de huid er minder stralend uitzien. Een aantal andere factoren kunnen het verouderingsproces van de huid versnellen: 

  1. Hormonale veranderingen 

  2. Levenstijl: stress, roken, alcohol, onvoldoende nachtrust,… 

  3. Voeding: ongezonde voeding kan huidveroudering versneller, bijv. geraffineerde suikers zorgen voor afbraak van collageen. 

  4. Inactiviteit: bij onvoldoende beweging wordt de bloedsomloop minder gestimuleerd waardoor minder zuurstof tot in de huid wordt gebracht en afvalstoffen minder worden afgevoerd. 

  5. UV-straling: Zonlicht zorgt er voor dat de huid slapper en meer rimpelig wordt. Tevens kunnen pigmentvlekken ontstaan door zonlicht. Met name elastine wordt door zonlicht snel afgebroken. 

Mechanisme van huidveroudering

In een verouderde huid zijn er enkele veranderingen in de structuur en samenstelling van de huid zichtbaar en aantoonbaar. 

  • De opperhuid wordt steeds dunner. Het aantal cellagen neemt af. De bovenliggende hoornlaag kan daarentegen verdikt zijn. De huid is meer kwetsbaar voor beschadigingen van buitenaf. Doordat de huid barrière verstoord is wordt de huid droger en voler.

  • De lederhuid. Twee belangrijke structuren nemen af in aantal en kwaliteit. ​

  • De hoeveelheid elastine neemt afwaardoor de huid minder rekbaar en soepel is. 

  • De hoeveelheid collageen neemt af . Collageen is een onderdeel van het bindweefsel en zorgt voor stevigheid van de huid. Hyaluronzuur, een eiwit die ook deel uitmaakt van het bindweefsel neemt ook af. 

Door afname van zowel het collageen als het elastine in de huid wordt de huid slapper, stugger en ontstaan er rimpels en plooien. 

 

Gelukkig kunnen we met de juiste behandeling en inzet van producten het verouderingsproces vertragen en zelfs terugdraaien!

Screenshot 2022-12-21 at 17.33.22.png

Miracles don’t exist, secrets do !

Bij Refresh Clinic zijn we gespecialiseerd in huidverbetering op hoog niveau. Met Mesoestetic als partner in huidverbetering halen we zeer goede resultaten op vlak van Anti-aging. Onze visie bestaat uit zowel een goede, resultaat gerichte aanpak in de clinic als elke dag thuis een goede verzorging met de juiste, kwaliteitsvolle producten. 

 

Er zijn verschillende manieren om rimpeltjes en lijntjes te verminderen en verkomen, en afhankelijk van jouw wensen en verwachtingen kunnen wij gepast advies op maat geven. Bekijk hiervoor onze behandeling op maat

 

Hieronder kan je overzicht vinden van de geschikte behandelingen voor bepaalde huidverouderingssymptomen

Overzicht behandelingen anti-aging

Stage I = expressielijntjes en fijne lijntjes + preventieve werking

SQT Bio microneedling

Dermaplaning

AquaGlo

 

Stage II = rimpels en fijne lijntjes

Mesopeel

Genesis (S en S+N)

SQT Bio microneedling

Stage III = diepe groeven en huidverslapping

Mesopeel

Mesoéclat

Genesis (S en S+N)

 

Ogen (wallen en/of kraainpootjes)

Global Eyecon

Genesis (S en S+N)

bottom of page